Pony Mini Plant

Τι είναι το PONY MINI PLANT (PMP);

Τα PONY MINI PLANTS® είναι μικρά ευέλικτα, ολοκληρωμένα εργοστάσια για  την παραγωγή αυτοκινήτων δίπλα στον πελάτη.

Με ύψος επενδύσεων, κλάσμα του κλάσματος των αντίστοιχων εργοστασίων των «μεγάλων» πολυεθνικών που, ως γνωστόν, αυτοπαγιδεύθηκαν στην μαζική παραγωγή που έχει σχεδιαστεί κυρίως για τις ανεπτυγμένες  βιομηχανικές  χώρες.

Ως εκ τούτου, είναι εντελώς αδιανόητο να ανταγωνιστούν την μικρή, ευέλικτη και οικονομική παραγωγή του εργοστασίου PONY® MINI PLANT της ΝΑΜCΟ κυρίως στις αναδυόμενες χώρες.

Namco Group

Πλεονεκτήματα των PMP

1.

Τα εργοστάσιαPONY MINI PLANTS®, με την εξαιρετικά χαμηλή αρχική επένδυση, καθίστανται πολύ ελκυστικά ακόμη και στις κυβερνήσεις του αναδυόμενου κόσμου. Διότι προσφέρουν θέσεις εργασίας και μοναδικά πλεονεκτήματα που καλύπτουν και τις φιλοδοξίες των πολιτικών που ποθούν να δουν ένα ΕΘΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ στην χώρα τους. Εκπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους πολιτικούς στόχους τους. Και βεβαίως να συμβάλλουν αποφασιστικά και άμεσα στην μείωση της ανεργίας σε κάθε μια από αυτές τις χώρες.

2.

ΗΝΑΜCΟ διαθέτει εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα FAST-TRACK VOCATIONAL TRAINING, για τελείως ανειδίκευτους εργάτες (unskilled) μεταμορφώνοντάς τους σε εξειδικευμένους. Και μάλιστα εντός των εγκαταστάσεων του PONY MINI PLANT®. Πράγμα δυνατό μόνο με την ειδική απλοποιημένη τεχνολογία της ΝΑΜCΟ DYNATEC® (DYNAMIC ENGINEERING TECHNOLOGIES) ενώ κάτι τέτοιο είναι παντελώς αδύνατο με την υπερ-αυτοματοποιημένη ρομποτική τεχνολογία των μεγάλων πολυεθνικών. Τα PONY MINI PLANTs της ΝΑΜCΟ χρησιμοποιούν ανθρώπους και ΟΧΙ ρομπότ. Και ως εκ τούτου, επίσης έχουν απαράμιλλο συγκριτικό πλεονέκτημα, διότι ως γνωστόν, ρομπότ να παράγει πελάτες δεν υπάρχει!

3.

Η φιλοσοφία τηςΝΑΜCΟ είναι: Λιτά αυτοκίνητα τύπου PONY®, στιβαρά, και εξαιρετικά οικονομικά, ακόμη και σε χαμηλή σειρά παραγωγής, ικανότητας 10.000 μονάδων ετησίως. Από ολοκληρωμένα εγχώρια PONY® MINI PLANTS. Και το γεγονός αυτό έχει αναγνωρισθεί διεθνώς απ’ όλους τους ειδικούς του κλάδου. Η φιλοσοφία αυτή, και ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία, έχει πανηγυρικά θριαμβεύσει. Και έχει δημιουργήσει μια δική της κατηγορία λαϊκών ελαφρών ανοικτών φορτηγών που έχουν κύκλο ζωής τουλάχιστον 30 χρόνια.
Με τρανή απόδειξη ότι ο αντίποδας αυτής της φιλοσοφίας, δηλαδή η μέγιστη παραγωγή των μεγάλων πολυεθνικών (economies of scale), απέτυχε παταγωδώς. 
Διότι προφανώς δημιουργεί τεράστια «υπερπαραγωγή» και αναλογικά τεράστιες ζημίες, τουλάχιστον αναφορικά με τις αναδυόμενες μικρές αγορές. Η υπερπαραγωγή αυτή είναι αδύνατον να απορροφηθεί διότι δεν έχει ακόμη, όπως προείπαμε, εφευρεθεί ένα μαγικό ρομπότ παραγωγής πελατών. Με αποτέλεσμα οι  αυτοαποκαλούμενοι «μεγάλοι» είτε ήδη πτώχευσαν ή βυθίσθηκαν σε αστρονομικές ζημίες και μαζικές απολύσεις. Είναι γνωστό ότι οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες επιβιώνουν κυρίως με τα κρατικά δάνεια  και επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ από τους φορολογούμενους πολίτες!!!

4.

Αντίθετα, ταPONY® MINI PLANTS, μπορεί μόνον με την πολιτική βούληση και συνετή κρατική στήριξη, όχι απλώς να επιβιώνουν, αλλά και να είναι εξαιρετικά κερδοφόρα. Διότι απλούστατα το PONY® είναι απλό στην παραγωγή του και αποτελεί ένα ιδιαίτερο και απαραίτητο εργαλείο για τον μικρο-μεσαίο έμπορο όπως και εργαλείο για το χωράφι και την στάνη.

5.

Aσφάλεια κεφαλαίου. Εάν οι γενικές οικονομικές συνθήκες στις αναδυόμενες χώρες αρχίζουν να κυμαίνονται απότομα ή να αλλάζουν προς το χειρότερο, δηλαδή να σημειωθούν χαμηλές πωλήσεις αυτοκινήτων, ελλείψεις σε ξένο νόμισμα κλπ., τα παρακάτωπροϊόντα, μπορούν να παραχθούν εύκολα και αμέσως στα PONY MINI PLANTS που έτσι αποκτούν διττό χαρακτήρα:

Προϊόντα (εκτός αυτοκινήτων) που μπορούν να κατασκευαστούν σε ένα PONY® MINI PLANT σε περίπτωση ανάγκης

Namco Group

Χαλύβδινα πλαίσια οροφής παντός τύπου

Namco Group

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

Namco Group

Ηλιακός κινητήρας Stirling (για εξαγωγή νερού)

Namco Group

Χαλύβδινα έπιπλα οικίας και εξοπλισμός νοσοκομείων

Namco Group

Εμπορευματοκιβώτια για Ανθρώπους, Μεταφορές & Ψυγεία

Namco Group

Υδραυλικές καρότσες φόρτωσης φορτηγών

Namco Group

Όλες οι χαλυβουργικές εργασίες για Μικρο-Υδροηλεκτρικούς Σταθμούς

Namco Group

Πάγκοι μικροπωλητών για εμπόρους όλων των ειδών

Namco Group

Εμπορευματοκιβώτια έκτακτης ανάγκης που αναδιπλώνονται για εύκολη και οικονομική μεταφορά

Namco Group

Scooters και Μοτοσυκλέτες

Namco Group

Ρυμουλκούμενα για κάθε είδους όχημα

Και πολλά άλλα μεταλλικά προϊόντα

Ποια είναι η παραγωγική ικανότητα ενός PONY® MINI PLANT

Κλιμακόμενη παραγωγή έως και 30.000 μονάδων PONY ετησίως, σε δύο (2) βάρδιες. Σχεδόν το ιδανικό μέγεθος για μικρές αγορές. Και το σημαντικότερο, ικανό να κατασκευάσει μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων, ακόμη και σε μικρούς όγκους, πάντα οικονομικά.

Με τον τρόπο αυτό, προσφέρει μια αξιόλογη ευελιξία παραγωγής που δε συγκρίνεται με κάποιο άλλου τύπου εργοστάσιο, λόγω χρήσης των μοναδικών συστημάτων DYNATEC της NAMCO καθώς και της πατενταρισμένης σασί-πλατφόρμας της, UNIPLATFORM, επάνω στην οποία μπορούν να κατασκευαστούν 17 διαφορετικά μοντέλα οχημάτων. Μια απαράμιλλη συγκριτικά τεχνοτροπία, που εξυπηρετεί τις στοχευμένες ανάγκες των εκάστοτε τοπικών αγορών και πελατών.

DYNATEC

Το PONY® κατασκευάζεται με την χρήση των DYNAMIC TECHNOLOGIES (DYNATEC®) σε αρθρωτές και επεκτεινόμενες μονάδες.

Ο πυρήνας της φιλοσοφίας της NAMCO είναι το γεγονός ότι δημιουργεί μια μοναδική εταιρική κουλτούρα χαμηλού κόστους παραγωγής οχημάτων – PONY® – για να κινητοποιήσει την παραγωγική μάζα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών χρήσεων και εξοικονόμησης χρημάτων.

Η NAMCO λειτουργεί με τις τεχνολογίες, του συστήματος παραγωγής χαμηλού όγκου DYNATEC, με βάση την απλότητα, την οικονομική αποδοτικότητα και τον ορθολογισμό του σχεδιασμού. Οι τεχνολογίες DYNATEC της NAMCO προέρχονται από αποδεδειγμένες μεθόδους έξυπνης κατασκευής που έχουν ήδη δοκιμαστεί σε πολύ σκληρές συνθήκες και σε παγκόσμια σειρά παραγωγής εκατοντάδων χιλιάδων οχημάτων PONY® που παράγονται και πωλούνται σε όλο τον κόσμο. 

Η εταιρική αποστολή της NAMCO αντιπροσωπεύει επίσης τη σύγχρονη μορφή ευέλικτης, αρθρωτής κατασκευής, επεκτάσιμη καθώς αυξάνονται οι πωλήσεις. Η NAMCO κάνει ακριβώς αυτό και το κάνει με επιτυχία με τη σύγχρονη δυναμική τεχνολογία DYNATEC, που χρησιμοποιεί τη μέγιστη ανθρώπινη εργασία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας τοπικά και αποφεύγοντας τα εξαιρετικά ακριβά και άκαμπτα ρομπότ.

Το κύριο πεδίο εφαρμογής των βασικών τεχνολογιών της NAMCO, γνωστό ως σύστημα DYNATEC που αναπτύχθηκε αρχικά στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ και στην ΕΛΒΕΤΙΑ, είναι ο εξορθολογισμός και η απλούστευση της παραγωγής. Έτσι, συμβάλλοντας στην αρμονική συνύπαρξη των κερδών με τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της εργασίας. Η σταθερή πεποίθηση της NAMCO είναι ότι το καλύτερο στοιχείο της ασφάλειας και της ανάπτυξης των κεφαλαίων προέρχεται μόνο από κερδοφόρες επιχειρήσεις με έντονη εργασία προσφέροντας ανταγωνιστική και μακροχρόνια απασχόληση. Η μόνη πραγματική εγγύηση για ασφαλείς επενδύσεις.

Από την άλλη πλευρά, τα “μοντέρνα” ρεύματα αυτοματοποίησης και ρομποτοποίησης, υποχρεώνουν κυριολεκτικά τις μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων σε υπερπαραγωγή, προσπαθώντας να επιβιώσουν μέσω των οικονομιών κλίμακας. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ακόμα ένα ρομπότ για τη δημιουργία καταναλωτών! Επιπλέον, αποδεικνύεται από έγκυρους αναλυτές, καθώς και, ιδιαίτερα, από παγκόσμιους ηγέτες όπως ο McKinsey, ο οποίος δήλωσε ότι “οι ευέλικτες μέθοδοι παραγωγής, ακόμα και σε μικρούς όγκους, ταιριάζουν πλήρως με τα πλεονεκτήματα μαζικής παραγωγής των οικονομιών κλίμακας”. 

Τι προσφέρει η DYNATEC;

 • Νέες λύσεις για την κατασκευή Pick-up Επαγγελματικών Οχημάτων, τύπου PONY
 • Επένδυση με Μοναδική Ασφάλεια Κεφαλαίου και Κερδοφορία
 • Εργοστάσια πολλαπλής κατασκευής, Επαγγελματικών Οχημάτων, τύπου PONY καθώς και μιας σειράς διάφορων άλλων μεταλλικών προϊόντων
 • Τεχνολογία που αρχικά αναπτύχθηκε από Ελβετούς και Γερμανούς μηχανικούς και εταιρείες κατασκευής Τρακτέρ
 • Δημιουργία θέσεων εργασίας σε αναπτυσσόμενες Χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
 • Τεχνολογία άριστα και εύστοχα προσαρμοσμένη στις εκάστοτε ανάγκες παραγωγής
 • Η Τεχνολογία DYNATEC® είναι το κλειδί για την επιτυχία κάθε PONY® MINI PLANT. Εξασφάλιση ευέλικτης, λιτής και πάνω από όλα κερδοφόρας, χαμηλού όγκου παραγωγής αυτοκινήτων PONY®
 • Η Τεχνολογία DYNATEC® είναι ο λόγος κατασκευής των PONY® MINI PLANTS με εξαιρετικά χαμηλό Επενδυτικό Κεφάλαιο
 • Τα οχήματα PONY®, κατασκευασμένα με την τεχνολογία DYNATEC®, είναι Παγκοσμίως γνωστά για την αντοχή τους, την ποιότητα και την κερδοφορία τους
 • Η απάντηση της ανθρώπινης δύναμης/μεθοδικότητας, ενάντια στην αχαλίνωτη και κοστοβόρα ρομποτοποίηση της παραγωγής
 • Παγκόσμιο ρεκόρ 65% εντοπιότητας στην παραγωγή, από την εκκίνησή της
 • Παράγει 100% τοπικά την “UNIPLATFORM” (πλατφόρμα-σασσί) των Pick-up Επαγγελματικών οχημάτων PONY®

DYNATEC στην πράξη

VIDEO ASSEMBLY

Μια αρθρωτή πολυ-πλατφόρμα, στην οποία μπορούν να τοποθετηθούν 17 διαφορετικές υπερκατασκευές (αμαξώματα), εξοικονομώντας μεγάλο κόστος παραγωγής.

UNIPLATFORM

Namco Group